Yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transferi ve uygulanmasını birim içerisinde misyon edinerek faydalı birçok proje geliştirdik.
GIDA İnovasyon Deneyim Ağı
Marmara Teknokent, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı kapsamında koordinatör kurum olarak önemli bir projeye imza atıyor. Proje, 1 araştırma kurumu, 3 üniversite, 4 teknopark, 2 kooperatif, 6 büyük gıda şirketi ve 35 küçük ve orta ölçekli firma ile toplamda 51 üyeden oluşmaktadır. Bu proje, 5 yıllık bir iş planı ile gıda sektöründe yenilikçi çözümler geliştirmeyi ve sektörel iş birliklerini güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Vizyon Hedefi:
Gıda sektöründe daha rekabetçi, yenilikçi ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak amacıyla başlatılan bu projeyle, katılımcı firmalar, Ar-Ge, inovasyon ve dijital dönüşüm alanlarında önemli gelişmeler kaydedecek. Küme üyeleri, yeni teknolojilere adapte olarak verimlilik ve çevresel sürdürülebilirlik sağlayacak, ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konum elde edecektir. Program, sektördeki liderliği artırmaya ve yeni iş birlikleri kurarak büyümeyi teşvik etmeye odaklanmaktadır.
Siber Güç Türkiye
SİBERGÜÇ TÜRKİYE; Marmara Teknokent, TÜBİTAK BİLGEM ve MÜSİAD koordinatörlüğünde yürütülen, Siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren kamu, üniversite, STK ve özel sektör işletmelerinin, proje ortaklığı, şirket ortaklığı ve yatırım hedefleriyle bir araya geldiği bir organizasyondur.
08 Haziran 2022 tarihinde Marmara Teknokent Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’nde buluşma etkinliği gerçekleştirilecektir. Etkinlik sonucunda yatırım bekleyen projelerin hayat geçmesi, büyümesi, yaygınlaşması, ticari hale getirilmesi ve katılımcıların siber güvenlik yetkinliklerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır.
ULUSLARARASI PROJELERİMİZ
Herkes İçin Girişimcilik
ERASMUS Plus Programı kapsamında Marmara Teknokent koordinasyonunda Bulgaristan (Consurtium Innovative Capital), Belçika (European Network On Independent Living Brussels Office) ortaklığı ile yürütülen projede, engelli girişimine yönelik engelleri ortadan kaldıracak metodolojilerin geliştirilmesi hedeflenmiştir.
- Girişimciliğe ilişkin engellilere daha erişilebilir ve kapsayıcı eğitim yöntemleri geliştirme,
- Avrupa’daki engellilerin girişimciliği için engelli dostu araç ve politikaları teşvik etme,
- Engelli girişimciler için bir ağ oluşturma konuları üzerinde çalışmalar yürütülmüştür
Uluslararası Teknoloji Transfer Akademisi (ITTA)
2017 AB ERASMUS + Mesleki Eğitim Programı Mesleki Eğitimde Yenilik Geliştirmeye Yönelik Stratejik Ortaklıklar Proje Çağrısı kapsamında Marmara Teknokent A.Ş. tarafından geliştirilen “Uluslararası Teknoloji Transferi Akademisi” projesinin eğitim ve süreçleri, Marmara Teknokent A.Ş. koordinatörlüğünde 2021 yılında tamamlanmıştır. Türkiye Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücünün yetiştirilmesini sağlayacak bir model oluşturulmuştur.
Afrika Teknoloji Kenti’nin (ACT) Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi
Proje kapsamında Marmara Teknokent tarafından gerçekleştirilen Fiziki İş Planının Geliştirilmesi, Teknopark, Kuluçka Yönetim ve Teknoloji Transferinde İnsan Kaynağının Kapasitelerinin Geliştirilmesi, Teknoloji Transfer Ofisi Çalışma Süreç ve Prensipleri Hakkında Kılavuz Hazırlama, Proje İzleme ve Değerlendirme Çalışmaları raporlanarak teslim edilmiştir. Proje başarı ile tamamlanmıştır
Ar-Ge Ticaret Merkezi
Ar-Ge Ticaret Merkezi Doğu Marmara Kalkınma Ajansının “Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” proje çağrısı kapsamında Marmara Teknokent A.Ş. tarafından kurulan Ar-Ge Ticaret Merkezi projesi 2021 yılında Marmara Teknokent A.Ş. koordinatörlüğünde tamamlanmıştır. Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin çıktıları olan ürün ve hizmetlerin ticarileşmesi alanında kolaylaştırıcı kurumsal bir yapı oluşturma çalışılmaktadır.