Çözüm Ortaklığı Geliştirme
Teknoloji Transfer Ofisine bağlı ve Sanayi bölgesinin Merkezinde konumlanmamız sebebi ile Bünyemizdeki projelerin, bulguların piyasaya sunulması sürecinde farklı şirketlerle yapılan iş birlikleri geliştirmekteyiz. Bu iş birlikleriyle bulguların piyasaya sunulması, pazarlanması ve kullanımı sürecinde risklerin azaltılmasına, ürünlerin pazarlanmasına fayda sağlamaktayız. Ayrıca bünyemizdeki bulguların, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunması için yapılan faydalı çözüm ortaklığı modelidir. Bu iş birlikleri ile müşterilerin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamaya ve problemlerini çözmesine destek olmaktayız.
Tech Hour
Marmara Tekokent’in düzenlediği Tech Hour Sektörel Buluşmalar Etkinliği, bölgedeki teknoloji firmaları, sanayiciler ve TÜBİTAK enstitülerini bir araya getiriyor. Bu etkinlik, sektörel iş birliklerini güçlendirmek, bilgi paylaşımını artırmak ve yeni projeler için fırsatlar yaratmak amacıyla rutin peridolarla düzenlenmektedir. Katılımcılar, güncel teknoloji trendlerini öğrenme ve iş bağlantıları kurma fırsatı bulmaktadır.
Ar-Ge Üniversite Sanayi İş Birlikleri
İş birliğinde olduğumuz Üniversitelerin ve Türkiye’nin en önemli Sanayi oluşumunun içerisinde konumlan yerleşkemizle bilimsel araştırma ve inovasyon yeteneğini sanayi kuruluşlarının pazarlama, üretim ve dağıtım gücüyle birleştirerek, çok daha etkili sonuçlar ortaya çıkarır. Bu kapsamdaki çalışmalarımız ürün ve teknolojilerin geliştirilmesine, verimliliğin artırılmasına, rekabet avantajı sağlanmasına ve yenilikçilik ve inovasyona dayalı ürünlerin ve teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı oluyoruz.
Üniversitelerle bağlarımızın kuvvetli olmasını önemli bir misyon olarak benimsendik, Üniversitelerle ortak proje yapma fırsatı oluşturulması, Üniversite öğrencilere için staj imkânı ve mezuniyet sonrası kendi meslek alanlarında iş bulma kolaylığı sağlanması, Üniversitelerdeki öğretim elemanlarına fikirlerini ve projelerini uygulama ve test etme fırsatı sunulması, ve Üniversite öğrencilerin sanayi ile ilişki kurma imkânı sayesinde girişimcilik yönlerinin geliştirilmesinin sağlanması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
Ar-Ge Üniversite Sanayi Programlarımız
Match And Catch
Match and Catch programı, ekosistemlerdeki ihtiyaçları analiz ederek, doğru iş birliklerini geliştirmeyi amaçlayan yenilikçi bir platformdur. Bu program, farklı sektörlerdeki aktörlerin kaynaklarını ve ihtiyaçlarını eşleştirerek, güçlü ve sürdürülebilir iş birlikleri oluşturur. İhtiyaç analizi, doğru eşleştirme ve stratejik planlama süreçleriyle, katılımcılar arasında sinerji yaratılır. Sonuç olarak, verimlilik artışı, yenilikçilik ve sürdürülebilir büyüme sağlanır. Match and Catch, iş dünyasında fırsatlar yaratırken, uzun vadeli ve güçlü ortaklıkların temellerini atmaktadır.
Ar-Ge, Sanayi ve Akademi Buluşmaları(ASA)
Marmara Tekokent tarafından düzenlenen Ar-Ge, Sanayi ve Akademi Buluşmaları, teknoloji, inovasyon ve araştırma alanlarındaki paydaşları bir araya getiren önemli bir etkinliktir. Bu buluşmalar, sanayi kuruluşları, akademisyenler ve Ar-Ge merkezlerinin işbirliğini güçlendirmeyi, bilgi paylaşımını teşvik etmeyi ve sektördeki yenilikçi projeleri desteklemeyi amaçlamaktadır. Her yıl düzenlenecek olan bu etkinlik, katılımcılara yeni işbirlikleri kurma, sektörün geleceğine dair fikir alışverişinde bulunma ve ortak projeler geliştirme fırsatı sunmaktadır. Ar-Ge, sanayi ve akademi arasında köprüler kurarak, inovasyonun yayılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.
Proje Danışmanlığı
1. Ar-Ge Teşvikleri ve Proje Danışmanlığı
Marmara Teknokent Teknoloji Transfer ofisi olarak bölgemizde faaliyet gösteren firmalara doğru yerde doğru desteği sağlayabilmek adına şirketlerin yararlanabileceği hibe / teşvikler ile ilgili proje ve iş planları yapan, başvuru sürecinden, sürdürülmesi ve kapatılmasına kadar ki tüm süreçlerlede sizlere tecrübeli kadromuzla destek veriyoruz.
Bu Kapsamda
- KOSGEB Proje Danışmanlığı
- TÜBİTAK Proje Danışmanlığı
- Ar-Ge Portal Süreç Danışmanlığı
- Kalkınma Ajansı Proje Danışmanlığı
2. Firma Proje İzleme ve Değerlendirme Faaliyetleri
Ar-Ge projelerinizin etkin yönetimi için Ar-Ge Portal üzerinden firmalarımıza sunduğumuz izleme ve değerlendirme hizmetleriyle, projelerinizi sürekli olarak gözden geçiriyor ve iyileştirme süreçlerini destekliyoruz. Projelerin revizyonları, gelişmeleri ve ilerlemeleri hakkında düzenli raporlamalar yaparak, projelerinizin her aşamada doğru şekilde yönlendirilmesini sağlıyoruz
Fikri Sınai Mülkiyet Hakları
Bünyemizde faaliyet gösteren firmalarımızın projelerde elde ettikleri çıktıların patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tescili ile ilgili başvurularına ücretsiz olarak destek oluyoruz. Koruma altına alınan projelerin ticarileştirme çalışmalarıyla ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Bünyemizdeki Patent Kulübü oluşumuyla Ar-Ge firmalarımıza, sanayicilere, akademisyenlere ve öğrencilere patent, faydalı model, marka ve tasarım konularında kapsamlı eğitimler düzenleyerek FSHM farkındalığına katkı sağlıyoruz.
Eğitim- Seminer Modellemeleri
Network ağımızdaki tüm kurum ve kuruluşlara çalışanlarının becerilerini ve bilgilerini güncellemeleri, Değişen süreçleri kontrol edebilmeleri, Mevzuatlara kolay erişebilmeleri amacıyla yıllık eğitimler organize ediyoruz. Bunların yanı sıra Teknoloji odaklı kariyer geliştirmeye yönelik sektörel eğitim fırsatları sunuyoruz.
Ticarileşme
Marmara Teknokent olarak, firmalarımızın yenilikçi projelerini ticarileştirmeleri için gerekli desteği sağlıyoruz. Amacımız, firmalarımızı doğru finansman kaynaklarına ulaştırmak ve pazarda başarılı olmalarını sağlamak.
Hizmetlerimiz:
- Pazar Araştırması: Firmalarımızın hedef pazarları hakkında detaylı araştırmalar yaparak doğru yatırım fırsatlarına ulaşmalarını sağlıyoruz.
- Yatırım Portföyü Oluşturma: En uygun fonlar ve yatırımcılarla bağlantılar kurarak, firmalarımız için en iyi yatırım stratejilerini belirliyoruz.
- Finansal Danışmanlık: Firmalarımıza, finansal süreçlerinde doğru adımlar atabilmeleri için uzman danışmanlarımızla destek veriyoruz.
Programlarımız
Ar-Ge Ticaret Merkezi
Marmara Teknokent A.Ş. tarafından kurulan Ar-Ge Ticaret Merkezi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın “Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında 2021 yılında faaliyete geçmiştir. Bu merkez, Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin çıktıları olan ürün ve hizmetlerin ticarileşmesi sürecini desteklemek amacıyla, firmalara yönelik kolaylaştırıcı kurumsal bir yapı sunmaktadır.
Ticarileşme Destek Programı kapsamında, firmalarımızın yenilikçi ürünlerini pazara sunabilmeleri için stratejik rehberlik, finansal danışmanlık, pazar araştırmaları ve iş geliştirme hizmetleri sağlanmaktadır. Destek programı, firmaların Ar-Ge süreçlerini ticarileşme aşamasına taşımalarına yardımcı olarak, sürdürülebilir büyüme ve sektördeki rekabetçiliklerini artırmalarını sağlamaktadır.